Közbenjáró imacsoport

Értékelés:
(1 szavazat)

Közbenjáró imacsoport

A 2013 januárjában indult Szentlélek-szeminárium folytatásaként alakult a csoport. Első témánk a 24 hetes Linn-szeminárium elvégzése volt ("Imaszeminárium az élet sebeinek gyógyítására" címmel). Találkozóinkon megosztjuk egymással lelki életünk történéseit, egymásért és másokért végzünk közbenjáró imát.

Célunk: Minden erőnkből törekedni a hasonlóságra Jézushoz. Ezt az élethosszig tartó küzdelmes folyamatot próbáljuk intenzívebben megélni a napi imáink mennyiségének növelésével, a Biblia napi olvasásával (az onnan kapott, konkrétan az életeseményeinkre vonatkozó útmutatásokat hittel elfogadjuk és követjük), a heti rendszerességű Szentségimádással, a gyakori gyónással, a hétköznapi misék látogatásával, és azzal, hogy ahogy Szent János apostol befogadta házába Jézus Édesanyját, úgy próbáljuk mi is életünket Mária életével összekapcsolva élni. Hisszük, hogy minél tisztább életet tudunk élni, minél inkább engedjük, hogy Jézus növekedjen bennünk, a mi énünk pedig kisebbedjen, Isten annál jobban tud minket használni jóságos és könyörületes tervei megvalósításához. Rendszeresen imádkozunk másokért, az ilyen jellegű kéréseket szívesen fogadjuk.

Találkozóink rendszeressége: Szerdánként imacsoport-találkozó, csütörtökönként Szentségimádás a Keresztelő Szent János Iskola Szentségi kápolnájában.

Az imacsoport egyelőre zárt közösség, titoktartással kötelezett bizalmi kapcsolaton alapul, a Szentségimádásra viszont szeretettel várunk mindenkit. Kérésre kézrátételes közbenjáró imát is végzünk azokért, akik jelen vannak és vágynak arra, hogy a Szentlélek megerősítse őket.

Megjelent: 7591 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 06 április 2015 07:10
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned