Szent Család Közösség

Értékelés:
(2 szavazat)
Családos közösségek

6-9 házaspár által alkotott közösség, amelynek tagjai 3-4 hetente találkoznak
Meglévő közösséghez újként csatlakozni nem lehet, de vállalakózó szellemű 6-9 házaspár esetén új Családos közösség indítására bármikor van lehetőség az egyházközségben. Induláskor a már működő Családos közösségek is segítenek az alkalmak szervezésében, az első lépések megtételében.

Szent Család Közösség (MÉCS 1)
2006-ban alakult, 8 házaspár

Közösségben lenni jó, nagyon jó, amit akkor érzünk igazán, ha szeretnek és elfogadnak minket. Ezt legtökéletesebben itt a földön a Szent Család élte meg. Így lett a mi közösségünk példaképe és neve Szent Család, de közismerten csak MÉCS 1. csoportnak hívnak minket.
De kik is vagyunk mi?
Kis családos közösségként 2006-ban indultunk el, és mint közösség elmondhatjuk, hogy nem mi választottuk egymást. Néhányunk kérésre Márton atya meghirdette a templomban egy új családos kisközösség indulását. Ezt követően nyolc család vágott neki a közösséggé válás izgalmas útjának, ezek vagyunk mi.
Közös alkalmaink
Sokunknál van kisgyermek, így fektetés után esténként hol egyikünknél, hol másikunknál jövünk össze. Az alkalmak kezdetén imádkozunk, majd egy adott témáról beszélgetünk. A közösség első fázisában együttléteink egymás megismerését segítették, majd ezt követően olyan témáink voltak és vannak, amelyek érintik hitünket, házasságunkat és életünket. A közös estékre felkészülésben nagy segítséget jelentenek a MÉCS füzetek, amelyek jó tematikát és kiindulási alapot adnak beszélgetéseinknek.
A beszélgetések során elmondhatjuk nemcsak gondolatainkat, hanem problémáinkat, fájdalmainkat, örömeinket is egymásnak. Sok olyan együtt töltött esténk volt, amikor őszintén megnyíltunk egymás előtt, és ezzel nemcsak egymáshoz, hanem Istenhez is közelebb kerültünk. Az alkalmainkat késő éjszakába nyúló kötetlen beszélgetéssel és agapéval zárjuk.
Élet a közösségben
Közösségünk életének másik oldala a „hétköznapi” találkozások. Ezek egyrészről spontán összefutások piacon vagy az iskola előtt, amikor lehetőség van váltani néhány szót, másrészről közös programok, mint sportolás vagy akár lekvárbefőzés.
Fontos vetülete a közösségi létnek az, hogy tudjuk, számíthatunk egymásra. Ha nincs gyerekvigyázónk, a közösség nagyobb gyerekei elvállalnak egy-egy estét, hogy párunkkal el tudjunk szabadulni otthonról, illetve az is jó, hogy ha elutazik valamelyikünk, akkor nyugodtan rá tudja hagyni a házat a másikra kutyástól, macskástól, sőt akár baromfistól is.

 

Megjelent: 4580 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned