A MÁRIA LÉGIÓ zsámbéki presidiumának 2014. évi beszámolója

Értékelés:
(0 szavazat)

A
MÁRIA LÉGIÓ
zsámbéki presidiumának

2014. évi beszámolója

A presidium már 10 éve együtt munkálkodik 4 állandó taggal, mely ebben az évben kibővült két új érdeklődővel (jelentkezővel)., akik velünk együtt imádkoznak pénteki összejöveteleinken és reményeink szerint a jövő évben már alkalmasak lesznek a fogadalomtételre.


Munkánk folyamatos és az előbbi évek gyakorlatát folytatva idén is ez az idősek, betegek és a társadalom peremére szorult emberek támogatása. Ebben az évben is megújítottuk imaszándékainkat, melyeket minden összejövetelünk alkalmával megismételünk. Ennek jegyében misét mondatunk vagy együtt imádkozunk egyházközségünk súlyos betegségben szenvedő, vagy családi problémával küszködő, esetleg családi tragédiát átélő tagjaiért.
Minden szombaton részt veszünk az élelmiszer-segélyek, és az év folyamán több alkalommal történő ruhasegély kiosztásában (200-220 család), ezzel is segítve a premontrei nővérek munkáját. Ezen alkalmakkor, a segélyosztás megkezdése előtt, elimádkozzuk a Miatyánkot a szegényekkel.
A beteglátogatást és áldoztatást havi rendszerességgel végezzük.


Karácsony és Húsvét ünnepe előtt apró ajándékcsomagokat készítünk üdvözlőkártyával, melyeket önkéntes segítők segítségével magunk hordunk szét a városban (kb. 300 db). Karácsonykor részt veszünk a „Szent Család-járásban” is – a betegek részre a Szent Család képét visszük el. Nagyböjt idején az idén is megszerveztük a szegényekkel közösen a Keresztúti ájtatosságot. Október 14-én ugyancsak velük imádkoztuk el a rózsafüzért.
Ugyancsak Karácsony és Húsvét ünnepe alkalmával minden évben önkéntes ebédakciót szervezünk egyházközségünkben, amikor a vállalkozó családok egy vagy több rászoruló családnak v. magányosoknak visznek ünnepi ebédet (51 ebéd).
7 éve, a Lourdes-i jelenések évfordulóján indítottuk útnak a Mária szobrot. Ez a vándorló szobor minden héten más család otthonában van.
Egyik tagunk rendszeresen jár a Szt. Gertrúd öregek otthonába, ahol felolvas nekik (evangélium vagy egyéb vallásos történetek), alkalmanként tornát is vezet.


A nővérek missziós tevékenységét segítjük azzal is, hogy részt veszünk szerzetesi vásárokon külföldön (évenként 3 alkalom), ahol a nővérek által fenntartott, csökkent munkaképességűek műhelyeinek kézműves munkáit árusítjuk. Ezeket a termékeket árusítjuk templomunk búcsúján is, valamint a hét 5 napján biztosítjuk az egyházközség bemutató termének nyitva tartását, áruellátását is.
Részt vettünk templomunk tavaszi nagytakarításában, valamint a templomkert virágágyásainak gondozásában.
Az Úrnapi körmenet egy sátrának díszítését egyik tagunk végzi rendszeresen.


Besegítünk az elsőáldozók, bérmálkozók részére, valamint a nagyböjtben és Ádventben tartott egyházközségi lelki napokon rendezett agapé előkészítésébe, lebonyolításába, a résztvevők kiszolgálásába.
Egyik tagunk kéthetenként ugyancsak bejár a Mária Rádióba, Rózsafüzér-imádságra és részt vett az Eucharisztikus Kongresszuson is.


Szept. 08-án, Kisboldogasszony napján megújítottuk fogadalmunkat.


A Szűzanya segítségét kérjük továbbra is munkánkhoz!

Megjelent: 9719 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 21 november 2014 20:33
Tovább a kategóriában: « Mária Légió
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned