Zarándolat: Zalaegerszeg-Türje

Értékelés:
(0 szavazat)
Norbert testvér felvétele Norbert testvér felvétele

2023. november 3-án (péntek) zarándoklatot, lelki- és szellemi túrát szerveztünk tanárainknak, munkatársainknak, diákjainknak, egyházközségi tagjainknak, barátainknak a Zsámbék-Zalaegerszeg-Türje-Zsámbék útvonalon. Reggel 7 órakor 37-en indultunk a zsámbéki templom elől. Zalaegerszegen csatlakozott hozzánk Nacsa Ildi férjével, aki zalaegerszegi származású, és Ercsényi Lajos, feleségével Judittal, akik Zsámbékról kerültek Zalaegerszegre. Király Móni anyukája, aki itt él, örömmel találkozott lányával és unokáival.

Először az egy éve átadott Mindszentyneumot tekintettük meg két csoportra osztva, Mindszenty József zalaegerszegi 25 éves plébánosságára, illetve a magyar egyházért vállalt áldozatos életére emlékezve. Majd a kommunista hatalom egyházüldözését bemutató interaktív kiállítást a második emeleten. Jó volt vezetéssel bejárni a kiállításokat, de újból vissza kell térni, hogy alaposabban végig lehessen nézni a korabeli dokumentumokat, filmhíradó részleteket.

Utána rövid ebéd, vagy séta következett, majd a csornai premontreiekhez tartozó türjei prépostság frissen felújított templomában mondtunk szentmisét .

Útközben beszélgettünk, zsolozsmáztunk, rózsafüzért mondtunk.

A tartalmas nap végén este 7 óra után érkeztünk meg Zsámbékra. Mindenkinek köszönet (4-84 éves korig) a türelmes, egymásra figyelő szeretetteljes, imádságos együttlétért.

Az egyesített fotómappa itt tekinthető meg. Aki tudja, még tegye hozzá a saját képeit!

https://drive.google.com/drive/folders/13w6HZhQ410iTlgVKO_0GLuT80t86FJ6W

Megjelent: 255 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Szent József év 2021
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned