csütörtök, 26 április 2018 12:26

Házas esték 6. Kovács István: Isten - Érzelem - Konfliktuskezelés beszámoló

Írta:

ISTEN - ÉRZELEM - KONFLIKTUSKEZELÉS / KOVÁCS ISTVÁN ELŐADÁSA

Kedves Testvérek!

2018. április 25-én szerdán este került sor a Családgondozási munkacsoport által szervezett Házas esték sorozat hatodik előadására. Ezúttal Kovács István görögkatolikus parókus volt vendégünk. 
A tanúságtételnek is beillő előadás első felében bibliai történeteken keresztül arról hallhattunk, hogy mennyire őrülten ragaszkodó és hűséges az a szeretet, amellyel Isten szeret minket (bár nem hangzott el, de új értelmet nyert az "Isten szerelmére" kifejezés).
A folytatásban aztán arról esett szó, hogy ezt az őrülten ragaszkodó isteni szeretetet, szerelmet hogyan tudjuk elsajátítani és megélni a házasságunkban, valamint hogyan tudjuk a házastársunkkal kapcsolatos konfliktusainkban megvalósítani. Tanulhattunk arról is, hogy milyen jellegű beszélgetéseknek hol van a helye, illetve, hogy mi a különbség a veszekedés és a vita között, és hogyan lehet jól vitatkozni a házastársunkkal úgy, hogy abból mindketten - "mi, együtt" - előre tudjunk lépni.

Az előadás két helyen is meghallgatható: Kollár Tamás felvétele ITT (normál minőség, 96 MB); Hajnal Péter felvétele ITT (magas minőség, 192kbit/s, kb. 150 MB)

Az est során készült képeket ITT tekinthetitek meg.

Köszönet a szervezőknek és a lebonyolításban részt vevőknek: Zajdon Ákosnak, Varga Flóriánnak, Ágnes nővérnek, és a teremberendező csapatnak.

Köszönet mindenkinek, aki eljött, mert fontosnak érezte, hogy ápolja házasságát!

Végül, de nem utolsó sorban köszönet István atyának a megerősítő előadásért!

Hajnal Péter

 

Megjelent: 399 alkalommal